Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

08 juli 07:09, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat närmare 60 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits.

22.03 Polisen fick samtal om eventuellt inbrott i koloniområdet Emmalund i Linköping. Två män som ska ha försökt bryta sig in i ett hus hade synt i området. Ett vittne följde efter när de lämnade på cykel. Polis kom till platsen och anträffade två män i 40- respektive 45-årsåldern som kontrollerades. Något brott kunde inte konstateras.

22.42 Polisen fick samtal om ett rån som inträffat i Rydsskogen, Linköping. En man skulle ha blivit hotad och rånad av tre män som sprungit från platsen. Polisen sökte med flera patruller, inklusive hund, men utan lyckat resultat. Mannen ska ha blivit av med mobil och dator. Det ska ha skett vid ändhållplatsen på Rydsvägen.

23.21 Det kom larm om en singelolycka på länsväg 1074 vid Ekebyborna, Österstad, Motala. Bilisten hade kört av vägen och voltat. Två personer fördes till sjukhus med ambulans, preliminärt inte allvarligt skadade. Polis åkte till sjukhuset för att kolla nykterheten på föraren, en man i 25-årsåldern, vilket var utan anmärkning. Uppgifter i ärendet gjorde att polisen skrev en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat psykisk ohälsa, trafikbrott, berusade personer, m.m.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen