Uppdaterad 09 juli 07:25

08 juli 16:09, Sammanfattning kväll och natt, Norrbottens län

Ett urval av kvällens och nattens händelser.

15:31 Trafikolycka, Abisko

Ambulans, räddningstjänst, polis och norsk ambulanshelikopter skickades till E45:an strax utanför Abisko då två personbilar kolliderat under omkörning.  De bägge bilarna hamnde i diket efter kollisionen, det var 5 personer inblandade, varav en person vart skadad. Efter att patrullen dirigerat trafik och utrett hur olyckan gått till är föraren av den vållande bilen, en norsk man i 40 års åldern misstänkt för trafikbrott och vållande till kroppsskada. Den skadade mannen fördes till sjukhuset i Tromsö med norska ambulanshelikoptern.

15:58 Fjällräddning, Kebnekaise

Larm inkom från Kebnekaise toppstuga om en man som hade kraftig smärta i hjärtat, händelsen prioriterades som akut och fjällräddare och polishelikoptern kallades till platsen. Polishelikoptern kunde landa vid toppstugan och flög sedan mannen och en bekant vidare till sjukhuset i Kiruna. Mannen som är i 20 års åldern är överlämnad till våden. Fjällräddarna återkallades men hade en viktig del i insatsen ifall helikoptern inte hade kunna landa på platsen.

17:56 Trafikolycka Vilt, Silvervägen norr om Arjeplog

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats tilll en viltolycka med älg ca 2 mil norr om Arjeplog. Skadeläget på föraren är oklart och bilen står delvis på vägen. Älgen ligger död vid sidan av vägen och eftersöks jägare är utringd till platsen. Patrullen har hållit förhör med föraren och skrev anmälan trafikolycka utan misstanke om brott. Det finns inga uppgifter gällande skadeläget.

19:26 Narkotikabrott, centrala Piteå

Ambulans begärde asstistans av polis gällande en patient som var utåtagerande och misstänkt narkotikapåverkad i centrala Piteå.  Patrullen mötte upp ambulansen vid sjukhuset och mannen som är i 35 års åldern är misstänkt för narkotikabrott eget brulk och innehav. Provtagningen gjordes på sjukhuset och mannen kvarstannde på sjukhuset för fortsatt vård. Patrullen skrev anmälan och tog den misstänkta nakotikan i beslag.

20:16 Bråk, Arvidsjaur

Polis och ambulans larmades till en restaurang i Arvidsjaur då det inkom samtal att en anställd hade blivit knivskuren av en annan anställd på restaurangen. Då patrullen kom till fram var det lugnt på platsen och ingen knivskärning hade ägt rum. Patrullen meddelade att ägaren av restaurangen hade problem med anställd som var berusad, och bråket var verbalt. Ingen av de inblandade parterna ville göra anmälan och patrullen lämnade efter att de sett till att parterna delat på sig.

20:33 Hastighetsöverträdelse, Södra Sunderbyn

Vid en trafikkontroll blev en bilförare av med körkortet samt fick 4000kr i böter då denne körde 153km/h på 90 väg. Ytterligare 3 förare bötfälldes vid kontrollen.

23:48 Försvunnen person, Älvsbyn

Jan-Erik Drejby 76 år är saknad av anhöriga och hemtjänsten sen klockan 17:00. Patruller har genomsökt Jan-Eriks hem samt sökt under hela natten i Älvsbyn med omnejd, polisen har varit i kontakt med anhöriga och hemtjänsten som var dom som larmade polisen gällande Jan-Eriks försvinnande. Det finns indikationer på att Jan-Erik har åkt tåg från Älvsbyn söderut mot Stockholm alternativt Göteborg. Jan-Erik har signalement: smala ögon, bär oftast keps, hjulbent gång, ca 170 cm lång, glasögon och skallig, kan upplevas förvirrad . Det är oklart vilka kläder Jan-Erik har på sig. Polisen vill nu ha hjälp av allmänheten gällande iaktagelser kring Jan-Erik. Tips mottages på 11414 Notisen kommer att uppdateras

Uppdatering 07:16 av Peder Jonsson

03:34 Narkotikabrott Haparanda. Polis kontrollerar en person som misstänks vara påverkad av narkotika. Han få följa med för provtagning och förhör. Mannen släppt efter förhör, mannens bilnycklar omhändertagna. Han är i nuläget misstänkt för narkotikabrott eget bruk.

Två viltolyckor i länet under natten, inga personskador.

Vi återkommer med en uppdatering om den saknade mannen i Älvsbyn senare under förmiddagen.

08:10 Uppdatering rörande den saknade mannen från Älvsbyn.

Under natten har mannen åkt tåg genom landet och polisen har haft god hjälp av de tågvärdar som finns på tågen för att hitta igen den saknade mannen. Mannen finns nu på ett resecentrum i mellansverige i sällskap med anhöriga som finns på plats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen