Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

01 juni 08:15, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet (klockan 22.00 till 07.00).

Sex personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Två viltolyckor har inträffat i länet under natten. Ingen person kom till skada.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:08 Trafikbrott, Måttsund, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbilist som har kör för fort, 150 kilometer i timmen på en 80-sträcka. Föraren, en man, får en ordningsbot och hans körkort omhändertas.

22:47 Olaga hot, Arvidsjaur kommun
Polisen beordras till en mindre ort i kommunen där en man i 60-årsåldern misstänks ha hotat en granne. Polisen åker till platsen och förhör de inblandade. De upprättar två anmälningar gällande olaga hot.

22:57 Rattfylleri, Måttsund, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil efter ett kortare förföljande. Föraren, en man i 25-årsåldern, blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med för vidare provtagning. En anmälan om rattfylleri upprättas.

23:03 Olovlig körning, Skurholmen, Luleå
Polisen kontrollerar en personbil. Föraren, en man i 20-årsåldern, saknar körkort. En anmälan om olovlig körning upprättas.

00:00 Trafikbrott, Pajala centrum
Polisen stoppar och kontrollerar en moped som körs av en minderårig pojke. Pojken har inte behörighet att köra mopeden. En anmälan om olovlig körning upprättas. Kontakt tas med pojkens samt med passagerarens (även det en minderårig pojke) vårdnadshavare. De får leda hem mopeden.

00:25 Misshandel, Öjebyn, Piteå
Polis beordras till en adress i Piteå där en man misstänkt ha misshandlat en kvinna. Deras relation är oklar. Kvinnan har skadat armen och förs till sjukvård med ambulans. Mannen, som är i 45-årsåldern grips och anhålls senare misstänkt för misshandeln.

03:14 Drograttfylleri, Österleden, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Misstanke uppstår om att föraren, en kvinna i 25-årsåldern, är påverkad av narkotika. Hon tas med för provtagning, även bilens passagerare, en kvinna i samma ålder, tas med efter misstanke om narkotikabrott.

På föraren hittades bland annat ett knogjärn. En anmälan gällande drograttfylleri samt brott mot knivlagen upprättas. Kvinnans bilnycklar omhändertas och sedan skjutsar patrullen hem kvinnan.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen