Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

01 juni 09:15, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser i Västerbotten, samt sammanfattning av polisens insats vid Brännbollsyran.

En person har omhändertagits för fylleri i Västerbotten i natt (ej i samband med Brännbollsyran). Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

En viltolycka har inträffat under natten. Ingen person skadades.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:42 Rattfylleri, Umedalen
Polisen beordras till Umedalen där en bil har voltat. Personerna i bilen uppges inte vara skadade. Misstanke uppstår om att föraren, en 18-årig man, är påverkad varför han tas med för provtagning. Mannen blåser motsvarande 1,52 promille alkohol i blodet och misstänks därför för grovt rattfylleri. En anmälan upprättas.

02:45 Misshandel, Umeå centrum
Polisen beordras till centrum där en kvinna uppges ha blivit misshandlad. Kvinnan förs med ambulans till sjukhuset. Hon har skador i ansiktet. Polisen griper den misstänkte, en man i 25-årsåldern. Härnäst ska misstänkt samt målsäganden höras.

02:57 Drograttfylleri, Skellefteå
Polisen beordras till en mindre ort i Skellefteå kommuns norra del där en man misstänks köra bil under påverkan. Polisen påträffar mannen, som är i 50-årsåldern, och tar med honom för provtagning efter misstanke om att han är påverkad av narkotika. Polisen påträffade inte mannen då han körde, men det finns vittnen till körningen.

En anmälan upprättas gällande drograttfylleri, narkotikabrott bruk samt innehav och grov olovlig körning. Bilen tas i beslag. 

03:00 Rattfylleri, E4 Fällbäcken, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med för provtagning. Mannen saknar dessutom körkort. En anmälan upprättas. 

Efter provtagning omhändertas mannen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

03:55 Misshandel, Universitetsområdet, Umeå
Polisen beordras till akutmottagningen där en kvinna befinner sig som uppger att hon har blivit slagen av en okänd man. Detta har skett i sjukhusområdet i samband med att två okända personer har orsakat skador på en bil tillhörande en bekant till henne. Polisen tar upp en anmälan om misshandel samt skadegörelse.

06:08 Trafikkontroll, länsväg 365/Sorselevägen, Lycksele
20 förare får blåsa i sållningsinstrumentet och alla var nyktra.

 


Sammanfattningen av polisinsats i samband med Brännbollsyran i Umeå från fredag klockan 21.00 till 03.00. (Sammanställt av polisinsatschef Henrik Isaksson samt biträdande polisinsatschef Robin Malm).

Med tanke på publikantalet, som var upp emot mellan 14 000 till 15 000 personer, så har fredagen från ett polisiärt perspektiv varit hanterbart.

Mycket god stämning och bemötande från festivaldeltagarna.

Kommunens fältgrupp uppger att de har hanterat/tagit hand om cirka 25-30 ungdomar under kväll/natten.
De uppger att i samtliga fall har det funnits någon vårdnadshavare som hämtat sin ungdom.
Detta underlättar enormt för polisen och samtliga samverkanspartners när vårdnadshavare finns tillgängliga.
 
Polisen önskar att föräldrar är fortsatt tillgängliga för era ungdomar, ta hand om varandra och ta chansen att prata med någon av oss från polisen som finns på plats under festivalen.

Ärenden fredag mellan klockan 21:00-03:00:

11 personer omhändetagna enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer)
3 minderåriga omhändertagna enligt LOB, överlämnade till vårdnadshavare altternativt sjukvården
1 person avvisad
3 personer avlägsnade
2 anmälningar gällande narkotikabrott eget bruk
4 anmälningar gällande minderåriga narkotikabrott eget bruk
1 anmälan gällande olaga hot
2 anmälningar gällande sexuellt ofredande
1 anmälan gällande misshandel
1 anmälan gällande drograttfylleri

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen