Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

10 juni 17:02, Åldringsbrott, Eskilstuna

Äldre man utsatt för stöld i bostaden.

14.47 en inringare kontaktade polisen och anmälde att en nära anhörig, äldre man i 85-årsåldern hade utsatts för en stöld i sin bostad i Fröslunda den 6 juni. Den 6 juni kom två misstänkta män, som utgav sig vara från hemtjänsten, till mannens bostad och stal mannens plånbok innehållande bland annat ett bankkort.

Senare ringde någon till mannen och utgav sig för att vara polis. Den som ringde sa att polisen hade gripits tjuvarna och att polisen nu behövde kortkoden vilken mannen berättade.

16.25 polisen har nu varit hos mannen i hans bostad och påbörjat en utredning om stöld. Polisen har också hållit förhör.

Polisen vill påminna om att det i fall som detta är angeläget att göra en polisanmälan så fort som möjligt när brottet har upptäckts. Det ökar möjligheten för polisen att genomföra en framgångsrik utredning, säkra spår och gripa misstänkta personer. Ring polisen på 114 14 eller 112.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen