Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 12 juni 13:36

12 juni 07:21, Farligt föremål, misstänkt, Linköping

Området Garnisonen har spärrats av med anledning av ett misstänkt farligt föremål vid polisstationen.

05.40 polisen fick uppgift om att ett föremål hade placerats utomhus i anslutning till polishusets reception på Brigadgatan 13 i Linköping. Polisen har gjort bedömningen att det inte går att utesluta att föremålet kan vara beskaffat så att det kan skada omgivningen.

Med anledning av att det är svårt att bedöma vilken fara föremålet kan utgöra har polisen spärrat av ett större område på Garnisonen. Avspärrningarna påverkar trafiken på Regementsgatan - Brigadgatan -  Infanterivägen - Kompanigatan och inga obehöriga personer släpps in på Garnisonsområdet för närvarande.

Polisens nationella bombskydd är på väg till Garnisonen för att göra en bedömning av det aktuella föremålet.

07.47 Polisens presstjänst kommer i första hand att arbeta med att uppdatera denna text och i andra hand att besvara samtal på pressnumret.

09.15 polisen arbetar nu med att utöka det avspärrade området. Det nya avspärrade området kommer att omfatta området från en punkt i korsningen Garnisonsvägen/Regementsgatan - vidare Garnisonsvägen österut och sedan söderut till cirkulationsplatsen Infanterigatan - Artillerigatan norrut - Kompanigatan västerut - Brigadgatan norrut - Kompanigatan västerut -  Infanterivägen norrut - Regementsgatan västerut till korsningen med Garnisonsvägen. Anledningen till den nya avspärrningen är en ny bedömning av säkerhetsavståndet till det misstänkt farliga föremålet. Inga bostäder som ligger inom eller i anslutning till det avspärrade området har evakuerats eftersom det inte bedöms nödvändigt av säkerhetsskäl.

10:10 Polisens arbete på platsen fortsätter.

Den pågående händelsen påverkar polisens verksamhet såsom passansökningar, som inte går att handlägga i Linköping tills vidare. Pågående prioriterade utredningar fortgår och bedrivs i vissa fall från platser utanför polishuset. Information om när polisens reception kommer att öppnas meddelas senare.

Extra resurser har prioriterats till Linköping från andra delar av regionen. Andra akuta händelser som kommer till polisens kännedom hanteras som vanligt.

10.34 polisens bombskydd har nu skjutit mot föremålet. Det blev ingen detonation. Föremålet undersöks nu närmare.

10.52 undersökningen av föremålet fortsätter, hittills har polisen kunnat konstatera att det inte innehöll något sprängmedel. Avspärrningarna kommer nu inom kort att minskas avsevärt.

11.35 en förundersökning om grovt olaga hot har inletts.

11.40 efter att bombskyddets arbete med föremålet har avslutats har nu polisens kriminaltekniker påbörjat en undersökning.

UPPDATERING:

Arbetet med att söka av det avspärrade området var färdigt klockan 12:40 och alla avspärrningarna hävdes. Det misstänkt farliga föremålet visade sig vara ofarligt och har tagits omhand. Ärendet utreds som grovt olaga hot.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen