Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 13 juni 09:36

12 juni 11:18, Övrigt, Simrishamn

Polis biten av hund, Östra Vemmerlöv.

I samband med att polisptarull kontrollerar en man uppstår en situation där mannens hund går till angrepp mot en av poliserna. Hunden biter polisen ett flertal gånger och går sedan till angrepp mot nästa polis. I detta läge tvingas polisen skjuta hunden. Den skadeskjutna hunden springer därefter från platsen.

Den bitna polisen körs till sjukhus för vård och övriga resurser är kvar på plats för att försöka lokalisera hunden. Den anträffas vid 13-tiden. Djurambulans är på väg till platsen.

Den man som kontrollerades är gripen misstänkt för hot mot tjänsteman. Fler rubriceringar kan tillkomma.

UPPDATERING: Hunden är nu avlämnad hos veterinär.

UPPDATERING: Mannen som greps har delgivits misstankar om hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman. Mannen frigavs efter förhör, men misstankarna mot honom kvarstår. Hunden vårdas fortsatt hos veterinär. Då polis tvingades använda sitt tjänstevapen har en anmälan till polisens enhet för särskilda utredningar upprättats, detta enligt rutin.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen