Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 13 juni 14:12

13 juni 13:43, Stöld/inbrott, Falkenberg

Stort antal inbrott på gårdar och lantbruk i Halmstads, Hyltes och Falkenbergs kommuner

Mellan den 30/5-12/6 har det anmälts 22 stölder från gårdar/lantbruk i Halmstads, Hyltes och Falkenbergs kommuner. Stölderna har skett företrädesvis nattetid genom inbrott i garage eller förråd som i vissa fall varit olåsta.

Likheten mellan brottsobjekten och typen av tillgripet gods under en koncentrerad tid gör att det finns anledning att tro att det rör sig om en brottsserie utförd av samma gärningsmän.

Det tillgripna godset består bl.a av cyklar, större mängder diesel, motorsågar, röjsågar, gräsklippare, alkohol, batterier etc. Mycket tyder på att det fordon som gärningsmännen använder är större än en personbil, exempelvis skåpbil, eftersom det är skrymmande gods som tillgripits.

Polisen manar till uppmärksamhet kring gårdar och lantbruk utanför tätorterna i Halmstads, Hyltes och Falkenbergs kommuner efter personer och fordon som är avvikande i tid och plats för vad som är normalt i området. Vidare är det viktigt att verktyg, motorredskap och andra värdefulla tillhörigheter hålls inlåsta.

Kontaktperson är Kom Anders Norberg //Brottssamordningen Halland.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen