Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 14 juni 14:55

14 juni 02:42, Detonation, Södertälje

Fler personer ringde då de hört en kraftig smäll i Södertälje.

Flera personer ringde till polisen då de hört en kraftig smäll i Södertälje. På plats konstaterades av polis att någon form av detonation inträffat och skadat ingången till en samlingslokal vid en kyrka.

Det var inga personer på plats i lokalen då detonationen inträffade och ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. En teknisk undersökning av platsen kommer att göras under morgonen.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd. Ingen är gripen för händelsen.

Uppdatering klockan 09.05
Det är ännu oklart vad det är som har detonerat. En teknisk undersökning kommer snart att påbörjas.

Uppdatering klockan 10.05
En digital dörrknackning kommer att göras i syfte att samla in information. Polisen i Södertälje kommer ha en trygghetsskapande insats i området under helgen. Den som har information om det inträffade eller bara vill prata med polisen är då välkommen att ta kontakt.

Uppdatering klockan 14.50
Polisens tekniker är klara på platsen och avspärrningarna är hävda. Utredningen fortsätter på bred front genom bland förhör och genomgång av vad som hittills framkommit.

Det finns ingenting som tyder på att detonationen har med religiösa aspekter att göra. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen