15 juni 07:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har haft en intensiv natt med drygt 120 ärenden mellan kl 22 och 06. Det har varit larm om bråk, misshandel, trafikolyckor, psykisk ohälsa, m.m. En person har gripits, och 33 personer har frihetsberövats på grund av fylleri, narkotikapåverkan, rattfylleri eller att personen har varit stökig. Åtta av dessa var på ett evenemang på Mantorp park.

22.11 Det kom larm om brand i en villa på Gamla Krokeksvägen utanför Norrköping. Det blev en fullt utvecklad brand. Räddningstjänst hanterade branden, och även polis kom dit. Sex personer ska ha befunnit sig i huset när branden startade. Ingen ska preliminärt ha blivit allvarligt skadad, men flera fördes till sjukhus med ambulans. Polisen upprättade en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet för att utreda om något brott låg bakom branden. Platsen spärrades av för teknisk undersökning när brandresterna har svalnat.

23.28 Polis larmades till Skepparegatan i Norrköping där en man skulle ha misshandlat en kvinna utomhus. Polis kom dit och beslutade att gripa mannen, som är i 25-årsåldern. Han blev senare även anhållen. Kvinnan ska inte ha blivit allvarligt skadad fysiskt.

05.44 Det kom larm om en cyklist som hade blivit påkörd av en bilist vid Marielund, Norrköping. Det var en kvinna i 50-årsåldern som blev påkörd. Hon hade smärtor i en fot och fördes till sjukhus med ambulans. Bilisten ska ha smitit från olycksplatsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen