Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

15 juni 11:11, Hemfridsbrott, Västerås

En man går in i en annan persons bostad för att leta efter en anhörig.

Boende på Skafferivägen ringer polisen efter att en främmande man krossat ett fönster och tagit sig in i huset. Mannen är i 45-årsåldern och skrämmer de boende när han skriker och beter sig hotfullt med ett tillhygge.
Därefter försvinner mannen snabbt från platsen.
Mannen fångas strax därefter in av en patrull på Järnbruksgatan.
Hans berättelse om det inträffade är förvirrad och han menar att försökt rädda en anhörig som han trodde hölls fången på adressen.
Mannens berättelse har ytterst lite med verkligheten att skaffa och han omhändertas enligt 47 § LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård) och förs till psykiatrin för vård och bedömning.
Olika slags tillhyggen tas i beslag och mannen blir misstänkt för brott mot knivlagen, olaga hot, hemfridsbrott och skadegörelse.

Ingen skadades vid händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen