Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 15 juni 22:54

15 juni 22:10, Sammanfattning kväll, Västerbottens län

Ett urval av kvällens händelser

18:10 Brott mot vapenlagen, Boliden

En man i 30 års har gripits gällande brott mot vapenlagen. Detta efter att allmänheten ringt in om att de sett tre män vara ena mannen bar på ett misstänkt vapen i Boliden. Patruller skickades för kontroll av dessa personer och när patrullerna kom till platsen kunde de höra hur någon sköt vad som uppfattades som skott i snabb följd i rikning från skjutbanan. Ytterligare patruller kallades då till platsen för att på säkert sätt kunna konfrontera männen. Innan förstärkningen hade anlänt åkte de tre männen från platsen. De tre konfronterades och greps initialt i centrala Boliden och husrannsakning gjordes på en adress. Gripandet på två av männen hävdes efter inledande förhör, medan en av männen fördes till polissationen i Skellefteå. Vapen har tagits i beslag och nu pågår utredningsarbete. Polisen har även hållit vittnesförhör i området.

18:19 Trafikolycka, E45 Meslefors.

Räddnigstjänst och polis kallades till en trafikolycka på E45 i höjde med Meselefors. Det var en buss och ett husvagnsekipage som hade krockat i samband med en omkörning. Ingen person vart skadad i olyckan vilket var orsak till att ambulans inte åkte till platsen. Passagerarna i bussen lastades över till en annan buss, de inblandade åkte tillsammans med patrullen till polisstationen i Vilhelmina för förhör och skadeanmälan.

19:31 Trafikolycka, Nydalarondellen Umeå

Två bilar kolliderade i Nydalarondellen då ena bilen inte iaktagit väjningsplikt. Ingen person var enligt uppgift i behov av ambulans. Patrullen skrev anmälan trafikbrott samt gav den vållande föraren böter på plats.

19:45 Räddnignsinsats Umeå älven i höjde med Ica Maxi

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till Umeå älven i höjd med Ica Maxi. Det gällde en båt med fyra personer som hade börjat ta in vatten och de försökte ta sig in mot land. En annan båt lämnade flytvästar till de nödställda då det saknades i den nödställda båten. Räddnignsinsatsen gick bra och alla kom upp ur vattnet. Orsaken var att personerna i den nödställda båten hade glömt att sätta i pluggen på båten.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen