Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

16 juni 08:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat drygt 125 ärenden mellan kl 22 och 06. Natten har varit intensiv för polisen. En person har gripits (se notis nedan) och 25 har frihetsberövats på grund av fylleri eller narkotikapåverkan. Sju av dessa ärenden hör till ett evenemang på Mantorp Park.

Polisen har under natten bland annat hanterat larm om bråk, misshandel, skadegörelse m.m. Ingen ska ha blivit allvarligt skadad fysiskt.

23.11 Polis larmades till Rydsvägen, Linköping, med anledning av pågående cykelstöld. Två personer sågs klippa upp lås. Polis kom dit och kunde gripa en man i 20-årsåldern som försökte komma undan polisen.. Han belades med handfängsel. Mannen är misstänkt för stöld och ringa narkotikabrott. Gripandet hävdes vid 02-tiden.

00.22 Polis larmades till en adress på Haga i Norrköping där det var någon form av bråk. Det visade sig att två män i dryga 20-årsåldern ska ha bjudit minderåriga flickor på alkohol i en lägenhet. En av männen ska även ha utsatt en av flickorna för ett sexuellt ofredande. En anhörig till en av flickorna ska ha blivit upprörd över detta och konfronterat männen. Den anhörige blev misstänkt för olaga hot och omhändertogs för fylleri. De två yngre männen blev misstänkta för grovt brott mot alkohollagen. Polisen höll förhör med de inblandade på platsen och ingen blev gripen. Polisen kontaktade vårdnadshavare till de minderåriga.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen