17 juni 11:27, Stöld, försök, Jönköping

Stöldförsök och narkotikapåverkade unga kvinnor på Elmia.

Polisen har varit på Elmia ett par gånger under morgonen med anledning av brottsmisstankar under en pågende mässa.

07.33 Polis kontaktades av ordningsvakt om att två unga tjejer verkade vara påverkade av något. Den ena fördes med ambulans till sjukhus för kontroll, den andra togs till polisstationen för provtagning. Båda är misstänkta för ringa narkotikabrott. Tjejerna är i tonåren, straffmyndiga.

07.54 En ordningsvakt ringde polisen om att en ung man hade ertappats med att försöka stjäla en dator. Polis kom dit och grep mannen, misstänkt för försök till stöld. Efter kontakt med åklagare så hävdes gripandet efter ett par timmar. Den misstänkte är i övre tonåren.

Uppdatering om ärendet i nattsammanfattningen gällande stöld av datorutrustning. Det var fyra personer som greps av ordningsvakter, men polis valde att gripa tre av dem. Samtliga gripanden hävdes under morgonen. Alla fyra är misstänkta för stöld. Tre av dem är i övre tonåren och den fjärde i 20-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen