Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

18 juni 07:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.15 polisen har hittills hanterat ett 45-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har frihetsberövats.

00.13 inringare meddelar till polisen att en glasruta har krossats på en frisörsalong på S:t Larsgatan i Linköping. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att en glasruta på 1x1 meter hade krossats men inga tecken på att någon varit inne i lokalen. Polisen påbörjade en utredning om skadegörelse.

03.52 samtal till polisen om att en misshandel kan ha skett i Vasastaden i Linköping. Polisen åkte till platsen och underökte. Polisen träffade på en kvinna i en lägenhet och hon hade blivit utsatt för misshandel av en man hon har/haft en relation med. Kvinnan hade skador i ansiktet som gjorde att polisen kallade på en ambulans som förde kvinnan till sjukhusvård. Polisen påbörjade en utredning om grov kvinnofridskränkning, förhör har hållits och spaning har genomförts efter den misstänkte, som hade lämnat platsen efter brottet, men han anträffades inte. Polisen kommer att knacka dörr hos grannarna vid en senare tidpunkt. Den misstänkte är i 25-årsåldern och den drabbade är i 30-årsåldern.

04.16 samtal till polisen som tydde på att en misshandel kunde ha inträffat i Tannefors, Linköping. Polisen åkte till platsen och en utredning om misshandel i relation påbörjades. Den drabbade kvinnan som är i 30-årsåldern fick inga synliga fysiska skador. Den misstänkte mannen, som är i 35-årsåldern lämnade platsen frivilligt och frihetsberövades inte men är misstänkt för misshandel.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen