Uppdaterad 19 juni 07:26

19 juni 01:04, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser.

22:37 Bråk i bostad, Långsele

Patrull skickades till bråk i bostad i Långsele, då de kom fram kunde konstatera att det var ett par i 50 års åldern som bråkade med varandra. Patrullen medlade mellan parterna och mannen fick skjuts av bekanta till en annan bostad för att tillbringa natten.

00:29 Drograttfylleri/narkotikabrott mm, Kramfors

Efter ett kortare förföljande kunde patrull i Kramfors stoppa en bil där föraren misstänks för drograttfylleri, narkotikabrott samt grov olovlig körning. Bilen har tagits i beslag och i skrivande stund är mannen förd till polisstationen för provtagning och förhör. Mannen som är i 55-60 års åldern är även misstänkt för vårdslöhet i trafik. Efter provtagning och förhör frigavs mannen. 

02:57 Stöld/Inbrott, Birsta City

Patruller kallades till Birsta City efter att väktarbolag ringt in om skarpt inbrott. Patrullerna är på plats söker igenom lokalerna för att undersöka hur inbrottet gått till och för att kontrollera att ingen gärningsperson finns kvar på plats. I nuläget är det bekräftat inbrott i två butiker, dessa platser är avspärrade för teknisk undersökning. Händelsen kommer att uppdateras under morgonen av polisens kommunikatiosansvariga, men redan nu vill polisen få hjälp av allmänheten gällande iaktagelser kring händelsen via 114 14.

Uppdatering 07:25 av Peder Jonsson

Polis har varit på plats i Birsta under natten för initiala utredningsåtgärder. Platsen är nu avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Enligt de initiala uppgifterna är det två klädbutiker som drabbats av inbrott. Något uppskattat godsvärde finns ej i nuläget. En mörk bil har setts lämna platsen i anslutning till inbrottet, detta ska ha skett cirka klockan 02:30. Polisen är fortsatt intresserad av allmänhetens tips och iakttagelser.

En efternatt och morgon utan akuta händelser i länet.

Två viltolyckor har rapporterats under natten, inga personskador. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen