Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 20 juni 18:25

19 juni 11:18, Försvunnen person, Piteå

Anträffad En man i 70-årsåldern anmäldes försvunnen vid 22-tiden på tisdag kväll.

Uppdatering kl 18.25

Eftersökt man anträffad

Den 70-årige man som eftersökts sedan i tisdags i Piteå är nu anträffad. Mannen anträffades avliden i anslutning till platsen där cykeln återfanns.  Anhöriga är underrättade.

 

Mediekontakt: Maria Jakobsson, kommunikatör tel 070-2525673

 

Uppdatering 17.00

Under kvällen kommer en skallgång att genomföras i området med hjälp av Hemvärnet och Missing people. Polisen kommer fortsätta att söka från luften, på marken och längs vattendrag.

Mediekontakt: Maria Jakobsson, kommunikatör tel 070-2525673

 

Uppdatering 12.05:

Den försvunne mannens cykel har anträffast i området Bergsviken. Polisen fortsätter sökandet med detta som utgångspunkt.

Uppdatering 190620 kl. 09.00:

Polisen har fortsatt att söka hela natten med bland annat helikopter. Utöver patrullerna så har även Missing people hjälpt till.
Idag fortsätter sökandet med samma kraft och polisen vill uppmana allmänheten att kontakta polisen om man påträffar mannen, eller har iakttagelser som kan vara av intresse.

Parallellt med sökandet pågår även informationsinhämtning och kontroll av inkomna tips.

Mediekontakt

Kristina Lantto, kommunikatör tel 010-568 35 30.

 

 

Mannen cyklade iväg från sin bostad i centrala Piteå vid 13:30-tiden på eftermiddagen på en svart damcykel av märket Yosemite med cykelkorg . Mannen är cirka 170 cm lång, lite gråhårig och har lite skäggväxt under näsa och på haka. Han ska inte ha med sig pengar eller telefon.

Polisen har under natten och morgonen arbetat med informationsinhämtning samt kontrollerat platser i närområdet.

Under morgonen har polisens vakthavande befäl beslutat inleda räddningstjänst med stöd av LSO (Lag (2003:778) om skydd mot olyckor). Polisens helikopter har beordrats till platsen för att bistå i sökarbetet. Även hundpatrull bistår i sökarbetet. Närområdet kommer att sökas av igen samtidigt som tänkbara platser där mannen kan tänkas uppehålla sig kontrolleras. Tips och iakttagelser som kommer till polisens kännedom kontrolleras löpande.

Det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen