Uppdaterad 20 juni 09:53

19 juni 18:16, Skottlossning, Uppsala

Flera inringare larmar om skottlossning i Gottsunda

Flera patruller är på plats för utreda vad som har hänt. Polisen jobbar bland annat just nu med informationsinhämtning. 

Ärendet kommer att uppdateras.

Uppdatering 18.58

Polisen kan bekräfta att en skottlossning har ägt rum i området kring Gottsunda centrum. En person har inkommit skadad till sjukhus. Skadeläget är för närvarade okänt. Ingen är gripen eller frihetsberövad i nuläget i ärendet.

Uppdatering 20.09

Polisen har vidtagit flera utredningsåtgärder såsom avspärrning av brottsplats, förhör har genomförts och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Polisen jobbar fortsatt bland annat med inre spaning och med sammanställning av förhör. 

En förundersökning är inledd på försök till mord alternativt mord. 

Uppdatering 20.30

Polisen har inlett en särskild händelse kring händelsen. Vid en särskild händelse organiserar sig polisen på ett annat sätt i vanliga fall och går upp i stab, vilket innebär att särskilda resurser och personer avsätts för att arbeta enbart med den särskilda händelsen. 

Uppdatering 21.36

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittnen som kan ha uppgifter att lämna om kvällens skottlossning i Gottsunda centrum. Även tips och iakttagelser som gjorts tidigare i området kan vara av intresse. Kontakta polisen via 114 14 och hänvisa till skottlossningen i Gottsunda centrum.  

Uppdatering 23.38

En bil blev beskjuten i samband med skottlossningen, den bilen har bärgats bort och avspärrningarna är nu hävda.

Polisen kommer att finnas i området i trygghetsskapande syfte under natten. 

Uppdatering 20 juni, 09.50

Polisen kommer under dagen att fortsätta utredningsarbetet. Det finns många vittnen till händelsen som ska höras. Det har säkrats en del spår. Bland annat har den bil använts av gärningsmännen hittats och i anslutning till bilen har även vapen anträffats och tagits i beslag. Fordonen och vapen ska nu undersökas.

Idag kommer vi att ha poliser på plats i Gottsunda för att prata med allmänheten som har frågor. Vi är mycket angelägna om att få in tips om gårdagens mordförsök samt iakttagelser av bilar och personer. Den som har information ombedes kontakta polisen via 114 14 och hänvisa till skottlossningen i Gottsunda.

Uppdatering 15.10

Polisen önskar komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser i Gottsunda och särskilt i området kring Gottsunda centrum och Valsätra. Iakttagelser av personer eller fordon som man särskilt reagerat över är intressanta. Både tidigare under dagen och eftermiddagen samt efter brottstiden.

Bilen som gärningsmännen färdades i är en ljusgrå BMW med svarta fälgar. Bilen anträffades i Valsätra på Slipstensvägen.

Signalement:

Gärningsman 1
Man, klädd i silverfärgad/grå tröja med luva

Gärningsman 2
Man, klädd i grå tröja med svarta inslag och luva, ljusa byxor, svarta skor och eventuellt skägg.

Kontakta polisen i Uppsala

Telefon: 114 14

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen