Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

02 juni 07:53, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser i Västerbotten, samt sammanfattning av polisens insats vid Brännbollsyran.

Ett urval av händelser Västerbotten:

22:30, LOB, Lycksele
En person omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan är upprättad gällande narkotikabrott eget bruk.

00:43, LOB, Lycksele
En person omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

 

Sammanfattningen av polisinsats i samband med Brännbollsyran i Umeå från fredag klockan 21.00 till 03.00. (Sammanställt av polisinsatschef Henrik Isaksson samt biträdande polisinsatschef Robin Malm).

LÖRDAG

DAG – Cupen

Under dagen spelades finalen av brännbollscupen. Återigen bra stämning men många var höggradigt berusade.

Tjänsteåtgärder mellan klockan 12:00-21:00:

3 stycken LOB
2 stycken minderåriga LOB
4 stycken avvisade från festivalen

Kväll/Natt – Festivalen

Som de två tidigare festivaldagarna har stämningen och bemötande från festivaldeltagarna varit god.

Tjänsteåtgärder mellan klockan 21:00-03:00:

6 stycken LOB
3 stycken minderåriga LOB
7 stycken avlägsnade från festivalen
4 stycken anmälningar om narkotikabrott
3 stycken anmälningar om misshandel
1 stycken anmälan om sexuellt ofredande
1 stycken anmälan om ofredande

Övrigt

Kommunens fältgrupp uppger att de har hanterat/tagit hand om cirka 58 stycken ungdomar under kväll/natten. De uppger att alla ungdomar skött sig bra och haft ett bra bemötande. Fätgruppen har även haft hjälp av olika trossamfund som servat med bland annat fika till de unga. Polisen och fältgruppen tycker det är glädjande att föräldrar har varit tillgängliga för sina ungdomar under denna helg. Men hoppas att detta forsätter då ett sommarlov nalkas.

Nattvandrande föräldrar från idrottsförening har även vistas runt festivalområdet. Dessa uppger att det varit otroligt lugnt och de har inte upplevt något ”stök”.

Ambulansen har haft personal på plats under kväll och natt under hela festivalen vilket medfört att festivaldeltagare snabbt kunnat komma till vård om så har behövts.

Röda korset har befunnit sig på Mariehemsängarna under dagtid och under kvällen och natten på festivalområdet. I sitt värmetält har de tagit hand om personer med mindre blessyrer eller de som varit alldeles för överförfriskade under festivalens tre dagar.

Arrangören har utifrån sitt arrangörsansvar före och under festivalen arbetat aktivt med Polisen och övriga samverkanspartners för att göra Brännbollsyran så tryggt och säkert som möjligt. Efter dessa dagar kommer en utvärdering göras tillsammans med samtliga aktörer för att kunna identifiera framgångsfaktorer samt utvecklingsmöjligheter.

Polisen vill tacka samtliga samverkanspartners att de tagit sitt ansvar inom sitt respektive ansvarsområde. Detta har medfört att vi från polisen kunnat arbeta utifrån vårt uppdrag och vår målsättning för Brännbollsyran 2019.

Till sist vill vi även tacka alla glada festivalbesökare som tagit kontakt med oss under festivalen. Ibland för att be om vår hjälp men ibland bara för att säga ”Hej” eller varit nyfikna på vad vi gör.
Om du inte tog chansen att prata med oss från polisen under festivalen se till att göra det nästa gång vi ses.

Mediefrågor:

Polisinsatschef Henrik Isaksson kommer att finnas tillgänglig för telefonintervjuer mellan kl. 15.00-18.00 idag söndag.
För att boka intervju, kontakta kommunikatör Kristina Lantto, tel. 010-569 15 19, innan kl. 14.30 idag.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen