Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

20 juni 01:31, Inbrott, Ludvika

Ett inbrott har skett i en lokal i centrum.

Polisen får samtal om att en person tagit sig in genom ett fönster till en butik eller restaurang i centrala Ludvika. Personen går in i lokalen och lämna därefter platsen.

Därefter kommer det andra personer till platsen, ungdomar, och eventuellt har även någon av dem varit inne i lokalen.

Polisen träffar på några ungdomar som stämmer in på angivet signalement och man kontrollerar dessa. I nuläget är det oklart om någon av dem är misstänkt för inbrott eller stöld.

En av de kontrollerade, en man i 20-årsåldern, är misstänkt för att ha brukat narkotika och han fick följa med polisen för provtagning.

Fyra andra ungdomar, samtliga under 15 år, är kontrollerade. En av dem, en flicka i yngre tonåren, är misstänkt för våld mot tjänsteman i samband med att hon kontrollerades.

Socialtjänsten är kontaktad och de fyra ungdomarna är hemkörda till sina föräldrar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen