20 juni 05:51, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Flera våldsbrott under natten i länet enligt RLC. Presstalespersoner under torsdagen är Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

Kl 23.11 Mölndal, försök till mord alt. dråp
Efn man larmar polisen och uppger att han blivit beskjuten i sin bil i Kållered. Mannen uppger vidare att han är skottskadad. Beskjutningen ska ha inträffat vid Gamla riksvägen, vid en bensinstation. Polis åker till platsen där man kan konstatera att mannen inte är skadad.

Det finns dock skador på bilen och fynd på platsen styrker att det om skjutvapen avlossats på platsen. Platsen spärras av och bilen tas i beslag. Avspärrningarna kan dock hävas vid ca kl 00.30. Förundersökning inleds med rubricering försök till mord alt. dråp. Ingen gripen.

Kl 01.27 Öckerö, våld mot tjänsteman
Polis larmas till Hälsö där en väktare uppger att han blivit överfallen av två män och knivskuren i ansiktet. Väktaren uppger att två män på moped stoppat honom, försökt dra honom ur bilen och sedan skurit honom i ansiktet med kniv. Skadorna uppges dock inte vara allvarliga. Därefter har de två gärningsmännen lämnat på moped i riktning mot Öckerö. Väktaren uppger själv att han inte är i behov av ambulans.
Polis på plats kl 01.48, Polisen konstaterar att väktaren har mindre skärsår i ansiktet. Ingen gripen i nuläget.

Kl 00.45 Vänersborg, brand i jordbruksfastighet
Polis och räddningstjänst kallas till en jordbruksfastighet vid Tveten. Det ska brinna i en maskinhall på platsen. På plats konstateras brand och räddningstjänsten påbörjar släckningsarbete. Inga kända personskador. Polis lämnar vid ca kl 04.30, i nuläget ingen misstanke om brott. Räddningstjänsten kvarstannar för eftersläckning.  

Kl 03.48 Mölndal, försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel/grovt vapenbrott.
Polis larmas till Kungsbackavägen där en taxiförare uppger att han blivit utsatt för våld av en kund. Kunden ska ha beställt taxi till en adress på Kungsbackavägen. När taxin anländer kliver kunden in, slår föraren i huvudet och försöker tilltvinga sig nycklarna till bilen. Gärningsmannen drar bl a sönder förarens jacka och uppges sedan ta upp någon typ av vapen, riktar det mot föraren och trycker av. Vapnet ska då ha klickat. Allt enligt taxiföraren.
Polis på plats Konstaterar att föraren har en sårskada på huvudet. Med hjälp av de uppgifter som framkommit så genomför polisen ett husrannsakan i närområdet i syfte att söka gärningsmannen. Ingen återfunnen på adressen/ingen gripen.  

Kl 04.36 Lilla Edet,  grov stöld alt. häleri mm
En polis patrull inleder ett kortare förföljande av en personbil med släp vid E45, Lilla Edet. Bilen kan relativt snabbt stoppas och i bilen befinner sig två män. Föraren misstänks för rattfylleri. Utöver detta så finner polispatrullen en mängd koppar mm i bilen och på släpet. Detta gör att båda männen i bilen grips misstänkta för bla grov stöld alt. häleri, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen samt grov olovlig körning.  

             

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen