Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 20 juni 13:29

20 juni 12:30, Försvunnen person, Umeå

Vid 21:30 på onsdag kväll anmäldes en yngre man försvunnen från Röbäck i Umeå.

Mannen saknades sedan 14-tiden på eftermiddagen. Under kvällen och natten genomfördes informationsinhämtning och ett antal initiala sökinsatser i närområdet utan framgång.

Under torsdag morgon har polisens vakthavande befäl beslutat inleda räddningstjänst med stöd av LSO (Lag (2003:778) om skydd mot olyckor) för att eftersöka den saknade mannen. Sökarbetet har återupptagits under förmiddagen. Utöver att söka i närområdet kontrolleras platser som mannen har koppling till. Ett antal hundpatruller biträder i sökarbetet. Även Sjöfartsverkets räddningshelikopter hjälper till. Den saknade mannen är cirka 170 cm lång, har mörkt lockigt hår och skägg. Han var klädd i en t-shirt, shorts och ett par klarblå joggingskor. Han kan eventuellt bära en hoddie.

Tips och iakttagelser av den saknade mannen kan lämnas till polisen via telefon 11414.

Komplettering 13:00

Det finns ingen misstanke om brott.

Uppdatering av signalement 13:25

Den saknade mannen är cirka 170 cm lång, har smal kroppsbyggnad och mörkt lockigt hår. Han var troligen klädd i gråa mjukisbyxor, t-shirt och ett par klarblå joggingskor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen