Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 22 juni 17:25

22 juni 15:05, Mord/dråp, försök, Göteborg

I Angered har en polisman blivit knivskuren och en misstänkt gärningsperson är skjuten av polis.

Polis larmas till en adress där en kvinna blivit misshandlad i en lägenhet. När polis kommer till platsen attackeras en av polismännen av den misstänkte gärningsmannen. Polismannen blir knivhuggen av mannen och förs med ambulans till sjukhus. Han var vaken och talbar när han fördes iväg, i övrigt är skadeläget oklart.
Polisen har i samband med detta avlossat verkanseld mot den misstänkte mannen som har träffats av skott i överkroppen. Han är förd till Sahlgrenska sjukhuset med oklara skador. I nuläget är det oklara skador på den misshandlade kvinnan.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och spärrat av för en teknisk undersökning.

16.25 Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att göras. Även den skadade kvinnan är förd till Sahlgrenska sjukhuset och polisen ska försöka att hålla förhör med henne. Den misstänkte mannen är i 50-årsåldern och han är gripen misstänkt för försök till mord. Skadeläget för honom är fortfarande oklart men han var vaken när han fördes till sjukhus. Den skadade polismannen ska inte ha livshotande skador.

Polisens användning av skjutvapen kommer att utredas av särskilda åklagarkammaren.

17.15 Polisen gick snabbt upp i en särskild händelse för att koordinera händelsen på ett så bra sätt som möjligt.

17.20 - Detta visar vilka extremt svåra situationer våra poliser kan utsättas för. Mina tankar går till poliserna som var på platsen och främst till vår skadade kollega, säger Klas Johansson, regionpolischef i polisregion Väst.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen