Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 22 juni 22:56

22 juni 19:30, Mord/dråp, försök, Kramfors

Fyra personer gripna efter intensiv polisinsats. Polisflyg och hund inblandade.

Larm om misstänkt skottlossning inkom till RLC klockan 19:30. Flertalet patruller på väg mot en adress i centrala Kramfors.

På plats anträffades en skottskadad person, skadorna bedöms i nuläget inte som livshotande. Den skadade personen är förd med ambulans till sjukhus. Brottsplatsen är avspärrad och utredningsåtgärder pågår på plats, som förhör och teknisk undersökning.

Tidigt i händelsen fick polisen in iakttagelser som ledde till att en bil kunde sättas i samband med skottlossningen. Bilen larmades ut till samtliga tillgängliga patruller som samtidigt beordrades att upprätta flertalet stopp- och observationsplatser längs tänkta flyktvägar från Kramfors. Vakthavande befäl beslutade om att förstärkningsvapen och spikmatta fick användas av poliser som deltog i jakten på gärningsmännen.

Kort därefter iakttogs den aktuella bilen av polishelikoptern som befann sig i området. Helikoptern kunde sedan styra patrullerna mot lämplig plats för att stoppa den. Fyra personer är numera gripna som misstänkta för försök till mord. Bilen som de färdades i är tagen i beslag för teknisk undersökning. Polishund är beordrad till platsen för gripandet för att leta efter föremål som kan föra utredningen framåt. De misstänkta kommer att förhöras och sedan överlämnas ärendet till åklagare för beslut om de ska anhållas.

Texten uppdateras löpande.

 

Uppdatering 22:53

Inga fler kommentarer kommer ges i nuläget. När information finns att delge kommer detta skrivas ut här.
Uppdatering av:
RLC Befäl Maria Lindgren

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen