Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 24 juni 20:52

24 juni 19:27, Räddningsinsats, Malung-sälen

En kanot med packning i har kommit drivande utan människor i Västerdaläven vid Fulunäs.

En person som står i vattendraget och fiskar har noterat kanoten som nu stött emot och fastnat på en sten. En räddningsinsats håller på att byggas upp med Räddningstjänst och helikopter.

Eftersom det inte går att utesluta att en olycka inträffat inleds en fjällräddning enligt Lagen om skydd mot olyckor där polisen är räddningsledare.

Helikopter anländer till Västerdalälven ca 22:30.

Under tiden som räddningsinsatsen byggs upp ställer en polispatrull kontrollerande frågeställningar med campinga och uthyrare av kanoter. Man kommer då fram till en man som uppger att han med vilje kilat fast en packad kanot mellan två stenar i väntan på att den med turister skall färdas utmed Västerdalälven. Med den uppgiften avbryts räddningsinsatsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen