Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 25 juni 08:46

25 juni 00:40, Mord/dråp, försök, Västerås

Man skjuten i Västerås.

Information inkom till Polisens Regionledningscentral klockan 00:40 om att en man blivit skjuten och tagit sig till en restaurang. Patrull som beordras till platsen anträffar en man i 25-årsåldern, skjuten i benet. Den skjutne mannen fördes till sjukhus med ambulans.

Förundersökning avseende försökt till mord är inledd. Brottsplatsen är lokaliserad och avspärrad. Det finns i nuläget ingen frihetsberövad i ärendet.

Händelsenotisen kommer att uppdateras.

Uppdatering 190625 08.45

Strax efter midnatt natten till tisdag blev en man skjuten i benet på Hermelinvägen i Västerås. Efter händelsen tog sig mannen till en närliggande restaurang och larmade polisen, sedan fördes han till sjukhus med ambulans. Mannen är vid liv men det exakta skadeläget är okänt för polisen.

Polisen har under natten arbetat med att säkra information från vittnen och målsäganden. Platsen för skjutningen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras under dagen, polisen fortsätter även med att hålla förhör.
Det finns ingen person frihetsberövad i ärendet.

Med anledning av att skott har avlossats och att det finns bostäder i närheten kan det finnas fler som kan ha sett eller hört något av händelsen, polisen är intresserade av att komma i kontakt med dessa personer.

Har du sett eller hört något som kan ha med skjutningen att göra? Ring in på 114 14 eller lämna ditt tips via webben www.polisen.se.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen