Uppdaterad 25 juni 08:56

25 juni 07:27, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.46 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Tre personer har gripits och en har fått följa med för provtagning.

00.14 polisen fick uppgifter om att en kvinna kunde ha blivit tvingad att utföra sexuella handlingar i sin bostad i en ort i lokalpolisområde Höglandet. En man som den drabbade kvinnan har eller haft en relation med misstänktes för sexuellt tvång och efter en tids spaning kunde han anträffas och gripas. Mannen, som är i 30-årsåldern blev förhör av polisen och sedan anhållen av åklagare som nu leder den fortsatta förundersökningen.

00.19 polisen fick samtal om oväsen på Södra Storgatan i Gislaved. När polisen kom till platsen uppstod misstanke om att det varit inbrott i en butik och en kvinna i 20-årsåldern greps för stöld genom inbrott. Hon misstänks ha krossat en glasruta och därefter stulit varor i en livsmedelsbutik. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och säkrat spår. Den misstänkta är vid 07-tiden fortfarande gripen. 08.54 den misstänkta är fortfarande gripen.

01.27 polisen fick samtal om misstänkt inbrott i ett garage i Nässjö. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott men någon misstänkt fanns inte kvar på platsen. Oklart vad som kan ha stulits.

02.37 vid en kontroll av en bilist i Eksjö uppstod misstanke om att föraren kunde misstänkas för inbrottet som nyligen inträffat i Nässjö. Det var en man i 20-årsåldern som greps och fördes till polisstationen för förhör misstänkt för stöld genom inbrott. Klockan 06.06 hade mannen förhörts av polisen och åklagare beslutade att anhålla mannen som skäligen misstänkt för stöld genom inbrott. Häktningsframställan ska vara inlämnad senast 2019-06-28 klockan 12.00

04.33 larm till polisen om att en viltolycka hade inträffat på länsväg 125 vid Lindåssjön. Det var en bilist som kört på en älg, som sedan sprungit från platsen. Polisen kallade på en eftersöksjägare som åkte till platsen för att spåra älgen. Ingen personskada.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen