Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 26 juni 09:51

25 juni 23:34, Mord/dråp, försök, Uppsala

Larm om skottlossning

23:34 inkommer flertalet samtal om skottlossning i stadsdelen Stenhagen i Uppsala. På plats kan polis konstatera att någon avfyrat ett vapen på platsen. Enligt vittnen så har flera fordon setts lämna platsen. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.

 

Förutom anträffade tomhylsor så har även ett skott gått in i en lägenhet i anslutning till brottsplatsen. I den aktuella lägenheten har ett skott gått in genom en fönsterruta till ett sovrum och rikochetterat in i en garderob. Personerna som bor på adressen befann sig i ett annat rum och skadades ej fysiskt. Platsen är avspärrad.

 

Klockan 00:08 inkom ånyo samtal om skottlossning i stadsdelen Kvarngärdet i Uppsala. Där kan polis ännu ej bekräfta att skottlossning ägt rum. Utredning pågår.

 

I det initiala utredningsåtgärder som vidtas så kan polisen bland annat ta en bil i beslag för teknisk undersökning. Flertalet personer har kontrollerats och förhörts av polisen. Utredningen fortgår.

 

Ingen skadad person har hittats.

 

Uppdatering 2019-06-26, 09.45

Fem män har anhållits misstänkta för försök till mord på Herrhagsvägen vid 23.30-tiden. Männen greps i samband med en kontroll av ett fordon på Lings väg vid 01.20-tiden.

Fordonskontrollen föranleddes av samtal till RLC om skottlossning från området kring Kvarngärdet.

Polisen genomför för närvarande utredningsåtgärder på brottsplatsen i Herrhagen och har under natten arbetat med att säkra information från vittnen och målsäganden. Under dagen kommer bland annat tekniska undersökningar att genomföras och polisen fortsätter även med att hålla förhör.

Med anledning av att skott har avlossats och att det finns bostäder i närheten kan det finnas fler som kan ha sett eller hört något av händelsen, polisen är intresserade av att komma i kontakt med dessa personer.

Har du sett eller hört något som kan ha med skjutningen att göra? Ring in på 114 14 eller lämna ditt tips via webben www.polisen.se.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen