Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

26 juni 06:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 65 ärenden mellan kl 22 och 06. Fyra personer har gripits, se notiser nedan, och sju har frihetsberövats på grund av fylleri eller narkotikapåverkan.

23.56 Polis och ambulans larmades till en bostad i Svärtinge, Norrköping, där det skulle pågå en misshandel. Polis kom dit och kunde snabbt gripa en man i 35-årsåldern. Han blev misstänkt för grov misshandel och olaga hot. Den drabbade är en kvinna i 65-årsåldern. Hon fördes till sjukhus, skadeläget är oklart för polisens presstjänst. Mannen och kvinnan är bekanta sedan tidigare. Vid 06.30-tiden var mannen fortfarande formellt gripen.

00.25 Polisen fick samtal om att det precis hade varit ett inbrottsförsök på Kolmårdens djurpark, Norrköping. Personal hade uppmärksammat detta och konfronterade några män om detta, varpå sällskapet lämnade i en bil, i riktning mot Kvarsebo. En i personalen följde efter på avstånd och kunde lotsa polisen till rätt plats. Vid 01-tiden stoppades den aktuella bilen utanför Jönåker. Tre män och en kvinna, samtliga i 20-årsåldern, satt i bilen. De tre männen greps, misstänkta för försök till stöld. Föraren, en man, blev även misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott (eget bruk). Polisen fattade beslut om att beslagta bilen för att förhindra fortsatt brottslighet. De ska ha försökt göra inbrott i en kiosk. För de två män som var passagerare så hävdes gripandena under natten.

Utöver dessa ärenden har polisen bland annat hanterat en del viltolyckor, psykisk ohälsa, diverse kontroller, och en mindre singelolycka på länsväg 209 där ingen behövde föras till sjukhus.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen