Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

26 juni 07:33, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:26 Försök till stöld, Umeå
Polis beordras till Ersboda med anledning av försök till stöld av en moped. Anmälaren, en man, ska ha uppmärksammat fyra ungdomar som försökte ta mopeden, men när de blev påkomna sprang de från platsen. Ägaren kontaktas och patrullen upprättar en anmälan.

03:47 Försök till våldtäkt, Umeå
Polis beordras till en adress Väst på stan med anledning av ett våldtäktsförsök. Det ska ha skett utanför en fastighet. En man ska ha tagit tag i en kvinnas kläder, men kvinnan lyckades ta sig undan. Polisen har hållit ett inledande förhör med kvinnan och sökt efter mannen i området, men utan att anträffa honom. Under dagen kommer fler förhör att hållas. Ingen ytterligare information kan lämnas i nuläget.

En viltolycka har anmälts till polisen under morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen