Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

27 juni 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesman är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson.

23.35 Vänersborg, våldsamt motstånd samt olaga hot.
En ordningsvakt gjorde en kontroll av de boende på Restad Gård och då fann man personer som inte skulle befinna sig där. I samband med att man skulle avlägsna dem gjorde en person motstånd så att man var tvungen att sätta handbojor på denne efter att man varit tvungen att brotta ner vederbörande. Andra på boendet blev då hotfulla mot ordningsvakterna varför dessa tog skydd inne i receptionen i avvaktan på polis. Polis tar hand om den bojade mannen och kör denne en bit från boendet samt tar upp en anmälan.

02.13 Vänersborg, mordbrand.
Ett vittne hör av sig till polisen med anledning av rökutveckling från en butik på Sundsgatan. Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen som kan konstatera att någon har krossat en ruta och sedan tagit sig in i butiken. Väl där har man satt eld på några varor och sedan lämnat. Ingen person har kommit till fysisk skada och branden släckt. Ingen gripen och polisen skriver en anmälan. Butiken avspärrad för en teknisk undersökning.

02.31 Kungälv, inbrottsstöld i husbil.
Ett Tyskt par får påhälsning i deras husbil vid Mjölkekilen under tiden de sover. Man har blivit av med diverse kläder. Vittnen har sett någon lämna platsen springandes men ingen har gripits. Finns skador på en av dörrarna till husbilen där tjuven har tagit sig in.

03.03 Kungälv, grov stöld i husvagn.
Ett Tyskt par står parkerade invid campingen på Färjevägen och någon byter sig in i husvagnen under tiden som de sover. Ägarna är så skärrade av händelsen att de har svårt att redogöra för hur tjuven såg ut. Ingen gripen och en anmälan har skrivits. Visar sig senare att det är ytterligare personer som haft inbrott i sina husvagnar samt husbilar på samma uppställningsplats.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen