Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 28 juni 07:57

28 juni 02:20, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser

Sammanfattning Kirunafestivalen.

Kirunafestivalens första kväll/natt har polisiärt sett varit en relativt lugn tillställning. Trots de bitvis kalla nordliga vindarna så var stämningen god. Fram till 03:30 så har 2 anmälningar om misshandel rapporterats. 6 personer har omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, där var en av dessa en 17 –åring som fördes hem till sina föräldrar. Några personer avvisades från området. Vill rikta en stor eloge till alla ordningsvakter, socialtjänst och alla andra som har hjälpt till under kvällen och natten. / Emil Kågström Polisens insatschef Kirunafestivalen.                        

22:07 Anträffat stöldgods, centrala Boden.

En bil som uppmärksammats vid ett inbrott tidigare i veckan på träffades av väktare i centrala Boden. Då patrullen kom till platsen kunde det konstateras att det fanns misstänkt stöldgods i bilen. Bilen togs i beslag och utredmningsarbetet påbörjas. Ingen person befann sig vid bilen.

00:09 Trafikolycka, centrala Kiruna

Patruller kallades till en trafikolycka där ingångsvädet från anmälaren var en vinglig färd och troligt rattfylleri. Då patrullen kom till platsen påträffades föraren, en man i 50 års åldern. Mannen blåste negativt i sållningsinstrumentet men uppgav att han hade starka mediciner. Då patrullen utredde olyckan visade sig att föraren fått in en gnagare i bilen som han försökt få ut ur och bilen under färd och därför kört i diket. Mannen som även körde ner en hastighetsskylt misstänks för vårdlöshet i trafik.

00:57 Grovt rattfylleri, Piteå Havsbad

En ordningsvakt på Piteå Havsbad kontaktade polisen gällande att vakten hade omhändertagit en man som kört rattfull. Mannen som är i 40 års åldern hade framförde en "fatbike med elmotor", en elcykel/scooter som går 26 km/h och som därför räknas som fordon. Mannen fördes till polisstationen för provtagning, förhör och körkortsomhändertagande, efter detta frigavs mannen.

Uppdatering 07:55 av Peder Jonsson

02:00 Trafikolycka Persön, Luleå. Singelolycka mellan Persön och Börjeslandet där en bil kört i diket. Polis beordras till platsen. Det visar sig vara en bil från en tidigare olycka på torsdag morgon.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten. Ingen person skadades i samband med olyckan. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen