Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 28 juni 07:43

28 juni 02:34, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

Stadsfesten i Skellefteå

Det har varit en solig kväll och stämingen har varit god bland besökarna. Polisen vill särskilt tacka ordningsvakterna för ett aktivt arbete och ett gott samarbete. Under kvällen har totalt fyra personer omhändertagits enligt LOB, det har upprättats anmälningar gällande stöld, sexuellt ofredande och narkotikabrott. Vid en rutinkontroll kom en bilförare att misstänkas för rattfylleri. Senare under kvällen genomfördes en trafikkontroll då ett tjugotal förare stoppades i syfte att kontrollera nykterheten. /Kommenderingschefer Pär Lindberg och Mattias Hållström

00:38 Stöld alt försök till stöld, centrala Umeå

Patruller skickades till en inhängnad byggarbetsplats i centrala Umeå gällande en pågående stöld i Containrar. Patrullerna grep två män 25-30 års åldern i anslutning till bygget och de fördes polisstationen förhör och vidare utredningsarbete. Oklart i nu läget vad eller om något blivit tillgripet från byggarbetsplatsen.

01:07 Olaga hot, ringa misshandel mm, centrala Skellefteå

Patrull i Skellefteå skickades efter samtal från SOS till ett pågående lägenhetsbråk i centrala Skellefteå. Patrull på plats omhändertog en man i 35 årsåldern som hade bland annat slagit en kvinna på adressen, mannen hade även slagit sönder delar av själva lägenheten. Mannen är misstänkt för övergrepp i rättssak, olaga hot, ringa misshandel och narkotikabrott eget bruk. Mannen fördes till polisstationen för provtagning, mannen är inte förhörd då han är inlagd för tillnyktring.

Uppdatering 07:40 av Peder Jonsson

De två män som greps i natt misstänkta för stöld i Umeå har anhållits av jouråklagare.

En efternatt och morgon utan akuta händelser i länet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen