Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

28 juni 02:57, Stöld, försök, Uppsala

Två män gripna för försök till grov stöld av hjullastare. Försökte undkomma med hjälp av fotanglar.

Klockan 02:57 får polisen larm från en person som vaknat av att någon startar hans hjullastare och kör i väg med denna. Målsäganden tar upp jakten på de två männen, som överger hjullastaren och lämnar platsen i bil, när de upptäckt att de var i färd med att avslöjas. Trots gärningsmännens försök, att med hjälp av fotanglar, göra sig av med den efterföljande bilen så kan han guida polisen att så småningom överta jakten på de misstänka hjullastar-tjuvarna.   

Jakten går från Fullerö, via Gamla Uppsala, Svista och Forkarby innan flyktbilen kör av vägen i höjd med Isgrena i närheten av Bälinge. Polis är snabbt på plats och kan gripa två män, den ena i 40-års åldern och den andra i 20-års åldern.

De båda männen förs till polishuset i Uppsala för förhör och vidare utredning. Åklagare kommer senare fatta beslut om männen skall anhållas.

Händelsen rubriceras som grov stöld mot bakgrund av det höga godsvärdet.

Polisen kommer genomföra en teknisk undersökning av hjullastaren.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen