Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

28 juni 07:31, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot fredagen har polisen hanterat 52 händelser som rör Östergötlands län av olika karaktär. En person har gripits misstänkt för misshandel, se nedan.


22:07 Polisen kontaktades gällande en misshandel på Nya Tanneforsvägen i Linköping. En person som arbetade vid ett vägbygge ska ha uppmanat två personer i en bil att sänka sin ljudnivå och då ska personerna ha lämnat bilen och slagit arbetaren. Personerna lämnade sedan platsen i bilen. Polisen har sökt efter aktuell bil men än finns ingen misstänkt för misshandeln. En anmälan är upprättad.

-

23:01 Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Borensberg med anledning av bråk i en lägenhet. En man som tidigare haft en relation med en kvinna på adressen hade kommit dit och var hotfull.

23:22 Polis var på plats. En man anträffades i en lägenhet. Han var aggressivt mot polisen och belades med hand och fotfängsel. Mannen greps och fördes in till polisstationen. Han misstänks för misshandel mot kvinnan, samt hemfridsbrott och våldsamt motstånd.

-

23:59 Polisen fick samtal från en bensinstation i Motala. En kund i butiken var aggressiv och andra besökare försökte lugna ner honom.

00:02 Polis var på plats. Mannen var utåtagerande och aggressiv gentemot patrullen som fick spraya honom med pepparspray för att få honom under kontroll. Mannen omhändertogs för fylleri och fick sova ruset av sig i polisens arrest. Mannen, som är i 30-årsåldern misstänks för våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott.

-

00:02 Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Hjulsbro med anledning av ett lägenhetsbråk. När polisen kom på plats anträffades två personer i lägenheten. En kvinna som såg ut att ha blivit slagen i ansiktet. Mannen greps och fördes till polisstationen, misstänkt för misshandel. Kvinnan fördes till sjukhus men har inga till synes allvarliga skador.

-

01:07 Ljuragatan, Norrköping. Polis och räddningstjänst kontaktades gällande flera brinnande bilar.

01:15 Polis på plats. Det brann i tre bilar. Branden släcktes av räddningstjänsten. Bränderna misstänks vara anlagda och en anmälan gällande skadegörelse genom brand är upprättad.  Det finns i nuläget ingen misstänkt.

-

01:33 Polisen larmades då personer setts krossa en ruta till en pizzeria på Stora Allén i Finspång. Två mörkklädda personer sågs springa från platsen. Polisen gjorde en platsundersökning och en stöld genom inbrott är upprättad. Det finns ingen misstänkt.

-

05:52 Polisen kontaktades gällande stöld ur tält på en camping i Borensberg. Under torsdagen och under natten mot fredagen har flera personer uppgett att öl stulits från tält på campingen. I det här fallet hade anmälaren hittat misstänkta spår efter gärningspersonen och polisen åkte till platsen och säkrade dessa föremål. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen