Uppdaterad 28 juni 20:52

28 juni 13:08, Mord/dråp, försök, Göteborg

Man knivskuren, kvinna gripen som misstänkt, Annedal.

En man ringer Polisens ledningscentral och uppger att han blivit överfallen av en kvinna. Kvinnan ska ha slagit efter honom med en större kniv, och han säger att han nu blöder från huvudet. Kvinnan finns inte längre kvar på platsen, och det är oklart var hon nu är. Polis samt ambulans beordras till platsen, där mannen anträffas. Det kan då konstateras att mannen har skärskador i huvudet och i en hand. Uppgifter som framkommer på platsen gör att polis kan identifiera kvinnan, och en sökinsats efter henne inleds. Polispatrull kan lokalisera kvinnan i området, och hon grips. Brottsplatsen, som är utomhus, spärras av för en kriminalteknisk undersökning, och en förundersökning om försök till mord är inledd. Mannen är förd med ambulans till sjukhus. Han var då vaken och talbar.

20.44 Den gripna kvinnan är ännu inte förhörd. Detta kommer att göras inom kort, därefter kontaktas åklagaren för ett anhållningsbeslut. Kriminlatekniker har arbetet på brottsplatsen under kvällen, och det arbetet är nu avslutat. Det finns inga uppgifter om mannens skadeläge.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen