Uppdaterad 29 juni 23:17

29 juni 09:36, Försvunnen person, Arjeplog

Sökandet efter den saknade mannen vid Hästskoforsen i Laisälvsområdet har fortsatt under kvällen och natten utan att mannen påträffats.

Hundpatrull från polisen har sökt längs strandkanterna samtidigt som fjällräddare sökt av älvsområdet med hjälp av kanoter. Vid 4-tiden på morgonen idag togs en paus i sökarbetet för att ge inblandad personal en möjlighet till vila.

Den senaste kontakt som någon haft med mannen var i början av veckan. Mannens kanot och ryggsäck påträffades vid Hästskoforsen under fredag förmiddag.

Under förmiddagen idag görs en utvärdering av läget inför beslut om fortsatta sökinsatser.

Uppdatering 13:23

Polisens räddningsledare har beslutat kalla in resurser för ytterligare sökinsatser i området. Det är fjällräddare tillsammans med resurser från Räddningstjänsten som under eftermiddagen kommer att genomföra ytterligare sökinsatser med hjälp av båt i det aktuella sökområdet.

Uppdatering 22:35

Räddningsinsatsen enligt LSO avslutas efter beslut av polisens räddningsledare klockan 18:30. Mannen har inte hittats. Ärendet överlämnas till lokalpolisområdet för vidare åtgärder.
/ RLC Befäl Henrik Fahlén

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen