Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 29 juni 16:28

29 juni 12:40, Ordningslagen, Lund

Våldsamt upplopp, Lund.

Polisen skickar ett flertal patruller till järnvägsstation i Lund till ett pågående bråk. På platsen är det stökigt och minst tre peroner omhändertas. Polisen upprättar en en anmälan om våldsamt upplopp.

Uppdatering kl. 16.25: Anhängare till ett politiskt parti manifesterar och delar ut flygblad utanför Centralstationen i Lund. En man hamnar i ordväxling med de politiska anhängarna och bråk uppstår. Personer i omgivningen ansluter och bråket tilltar.

Glas- och plastflaskor kastas mot polis, det är hätsk stämning på platsen. Efter att förstärkning anlänt, tar Polisen kontroll över situationen och tre personer omhändertas med stöd av Polislag §13.

Polisen upprättar anmälan om våldsamt upplopp samt brott mot ordningslag.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen