Uppdaterad 29 juni 21:34

29 juni 13:53, Försvunnen person, Piteå

På aftonen den 27 juni anmäls Joakim från Kalix som försvunnen av sina anhöriga.

Joakim Ettefjord

Under torsdag kväll görs ett antal kontroller av platser för att kontrollera mannens eventuella närvaro utan framgång.

Under fredag kväll kontaktar anhöriga polisen då de påträffat en bil längs vägen mot Långträsk väster om Piteå som den saknade mannen ska ha använt. Under kvällen genomförs ett antal kontroller och sökinsatser utan att mannen påträffas.

På lördag morgon beslutar polisens vakthavande befäl inleda räddningstjänst med stöd av Lag (2003:778) om skydd mot olyckor (LSO) för att eftersöka den försvunne mannen. Sökinsatser genomförs nu i Långträskområdet. I sökarbetet deltar polisens hundpatruller tillsammans med fjällräddare.

Uppdatering kl 21:30

Polisen söker efter Joakim Ettefjord, 30 år gammal. Vid försvinnandet bar han mest troligt en grön huvtröja, svarta mjukisbyxor med vit text, vita skor och en mörkgrön keps.

Polisen utgår från att Joakims senast kända position är en plats strax öster om Långträsk vid länsväg 373 tidigt på morgonen den 2019-06-26. Under samma natt har har han haft kontakt med anhöriga via telefon men har den senaste tiden inte kunnat kontaktas. Polisen utgår nu från att Joakim ska befinna sig i sådan belägenhet att det är fara för hans liv, men misstänker samtidigt inte att han är utsatt för något brott.

På platsen som Polisen använder som utgångspunkt i sökarbetet står en mörk bil som Joakim har färdats i. Det är viktigt att du som har gjort några iakttagelser som kan sättas i samband med Joakims försvinnande hör av dig omedelbart. Bild kommer att publiceras inom kort. Vet du något? Ring 114 14 för att lämna tips!

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen