Uppdaterad 29 juni 22:29

29 juni 20:04, Räddningsinsats, Södertälje

Enligt initiala uppgifter har ett tåg rivit ned en kontaktledning i Kristinelund. Polispatruller är på väg till platsen.

Just nu har tågtrafiken stoppats i båda riktningar förbi den aktuella platsen.

Uppdatering följer.

Uppdatering klockan 20:45

En person har bekräftat fått en oklar skada på sina ögon vilket enligt uppgift skall bero på ett ljussken som inträffade när kontaktledningen gick av.

Fortsatt råder det tågstopp förbi den aktuella platsen men spåret i den riktning som inte omfattas av den avslitna kontaktledningen bedöms komma kunna öppnas för s k krypkörning inom kort.

Uppdatering kl 21:15

Det är enbart en person som upplever sig skadad av ljusskenet som uppstod. Ytterligare någon har drabbats av ljusskenet men är inte att anse som skadad.

Norrgående spår trafikeras i nuläget inte. Södergående spår är öppnat för tåg igen och kör långsamt förbi olycksplatsen.

Evakueringståg för det 30-talet passagerare som sitter på det stillastående tåget är inom kort framme och då kommer polis se till att denna evakuering går säkert tillväga.

Uppdatering klockan 22:00

Samtliga passagerare har evakuerats till ett annat tåg och har lämnat platsen. Räddningsinsatsen är avslutad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen