Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

29 juni 23:16, Våld/hot mot tjänsteman, Västerås

En man gripen för försök till grovt våld mot tjänsteman.

Strax efter 23-tiden på lördagskvällen larmades polisen till Stora Torget i Västerås med anledning av att en man omhändertagits av ordningsvakter efter ett bråk. Bråket uppstod efter meningsskiljaktigheter mellan mannen och ordningsvakterna, där mannen tog fram en kniv och knivskar en av ordningsvakterna. Kniven träffade ordningsvaktens skyddsväst.

Mannen riktade även kniven mot flera andra ordningsvakter som med våld övermannade honom. När polisen kom till platsen greps mannen som var skadad och fördes till sjukhus för vård. Mannen misstänks ha varit påverkad av någon typ av narkotika när händelsen inträffade.

Polisen kunde efter händelsen hålla flera förhör, bland annat med vittnen, och vidta andra utredningsåtgärder på platsen.

Mannen, som är i 35-årsåldern, är gripen för försök till grovt våld mot tjänsteman i fem fall (fem olika målsäganden). Han kommer att förhöras så snart som möjligt och efter det kommer en åklagare besluta om han ska anhållas eller släppas fri. Han är även misstänkt för ringa narkotika brott eget bruk och brott mot knivlagen.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen