Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

03 juni 12:23, Rattfylleri, Nyköping

Förare misstänks för rattfylleri samt grov olovlig körning.

10.36 Polisen fick flera samtal om att en personbil med påkopplad husvagn körde väldigt långsamt i södergående riktning på E4, mellan Nyköpings Bro och Nyköping. Polis beordrades ut och ekipaget stoppades vid avfarten till Björkvik.

Vid kontrollen visade det sig att föraren, en man i 65-årsåldern, fått sitt körkort omhändertaget och när han fick blåsa i polisens sållningsinstrument visade testet positivt för alkohol.

Mannen togs med till polisstationen för ytterligare provtagning, här visade resultatet att mannen hade 0,94 promille alkohol i blodet.

Mannen misstänks i nuläget för rattfylleri samt grov olovlig körning. Mannens fordon har tagits i beslag enligt 7 § trafikbrottslagen (TBL) och bärgats från platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen