Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

30 juni 08:32, Sammanfattning kväll och natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet (22-07).

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:41 Brand Umeå. Hus som brinner i Hössjö. En person i huset som ska ha tagit sig ut. Huset och en intilliggande byggnad har brunnit ner. Åtminstone en person har förts till sjukhus. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats för att utreda omständigheterna kring branden. Ingen person är delgiven misstanke om brott.

01:51 Narkotikabrott Lycksele. Bil som inte stannar på polismans tecken på Södermalm. Kort därefter stannar bilen och en person lämnar bilen springande. Polis springer ifatt personen. Denne uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning och förhör. Han är i nuläget misstänkt för narkotikabrott eget bruk.

Stadsfesten Skellefteå
Vi har haft en lugn kväll, stundtals mycket folk i och omkring öltälten med trängsel som följd. Polisen har under kvällen omhändertagit 9 personer enligt LOB samt upprättat anmälningar gällande misshandel, narkotikabrott och skadegörelse.

Överlag har det varit en lugn Stadsfest utan grövre brottslighet. Vi vill tacka samtliga inblandade för gott samarbete och även tacka besökarna för att de bidragit till en lugn och trevlig tillställning.

/Insatscheferna Mattias och Pär

 

Wheels Umeå
Under dagen uppger arrangören att det var mellan 8000-9000 besökare på bilutställningen.

Cruisingen fortlöpte som planerat med stundtals mindre trafikstockningar vilket varit förväntat.

Bra stämning bland deltagare och åskådare.

Cirka 20 st  flygande inspektioner utfördes av fordon som renderade i allt från körförbud till enkla brister.

5 st lob

En anmälan ofredande

En anmälan olaga hot

//Polisinsatschef Henrik Isaksson och biträdande PIC Johan Wåhlin

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen