Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

05 juni 07:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. En person har gripits, ingen omhändertagen men en har fått följa med för provtagning.

00.28 vid en kontroll av en person på Drottninggatan i Norrköping uppstod misstankar om att mannen, som är i 30-årsåldern, kunde vara drogpåverkad. Mannen fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott.

01.24 polisen kallades till en lägenhet i Kallerstad, Linköping. På platsen anträffade polisen flera cyklar som kunde misstänkas vara tillgripna. Polisen tog tre cyklar i beslag för vidare utredning. En man i 30-årsåldern, som fanns på platsen greps för stöld alternativt häler och anhälls senare under natten av åklagare, som skälingen misstänkt för dessa brott.

04.13 polisen fick samtal från en väktare som konstaterat inbrott i en butikslokal på Kungsgatan i Motala. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld. En kriminalteknisk undersökning kommer att genomföras och i väntan på den kommer brottsplatsen att vara avspärrad. Det är ännu inte klarlagt vad som kan ha tillgripits.

04.56 SOS-larm till polisen om brand i byggnad på Repslagaregatan i Linköping. Det visade sig vara rökutveckling i samband med byggarbete och det finns ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvariga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen