Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

05 juni 17:09, Polisinsats/kommendering, Uppsala

Lugn studentflakskortege genom Uppsala.

Studentflakskortegen i Uppsala var i år i stort sett en lugn tillställning utan några allvarliga incidenter.

78 st ekipage besiktades på besiktningsstationen vid IFU arena.
Av dessa underkändes 12 ekipage på grund av ej fastmonterade ljudanläggningar och andra enklare brister som alla gick att åtgärda på plats. Samtliga 12 ekipage blev alltså senare godkända.

Längs kortegevägen avlägsnade polisen två personer från flaken (och platsen) på grund av störande av allmän ordning, specifikt i de här fallen handlade det om bengalbränning och rökfacklor.
Tre personer på flaken fick tillsägelser för sitt beteende (i ett fall gällde det kastad dryck mot åskådare), men fick fortsätta firandet.
Ett ekipage i kortegen hade inte besiktats och fick därför inte fortsätta körningen med studenter på flaket. Föraren bötfälldes för otillåtet antal passagerare på flaket.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen