Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 06 juni 10:07

06 juni 08:00, Trafikbrott, Eskilstuna

Förföljande genom Eskilstuna under morgonen. Förare omhändertagen.

06.08 En polispatrull rapporterade till ledningscentralen att de hade försökt stoppa en bilist på Sveavägen i Eskilstuna. Två personer ska ha suttit i bilen. Föraren hade kört mot rött och på fel sida vägbanan, och fel håll i en rondell. Tidvis gick förföljandet i drygt 100 km/h. Bilisten körde in mot centrala Eskilstuna, på Kyrkogatan, sedan norrut och mot Balsta, på cykelvägar genom Årby, och korsade E20 till Skiftinge. På Karl Hovbergsgatan hamnade den förföljande polisbilen i diket och fick tapp på bilen. Ingen skadades, men polisbilen behövde bärgas efter flera kollisioner med den flyende bilen, i försök att få den att stanna. Det var vid kl 06.20.

Den jagade bilen hittades dumpad kort efteråt på Hästhovsvägen, några hundra meter bort. Inga personer fanns i anslutning till bilen. Polisen fattade beslut om att ta den i beslag.
Strax efter fick polisen samtal från en kvinna som hade sett en man klättra på ett viltstängsel längs E20. Polisen fick ett signalement.

07.34 En polispatrull anträffade en man vid en busshållplats i Svista som stämde in på signalementet. Han är i 50-årsåldern.

07.47 En väktare kontaktade polisen om att en kvinna hade anträffats, som troligen hade varit passagerare i bilen. Hon fanns vid Hammarbykorset nordost om Eskilstuna. Kvinnan är i 40-årsåldern.

Den som upplever sig ha blivit utsatt för brott i samband med körningen kan kontakta polisen. Bland annat ska en cyklist och en fotgängare ha varit nära att bli påkörda. Bilisten krockade med åtminstone en parkerad bil under körningen.

Vilka brottsrubriceringar som blir aktuella är ännu inte klart.

10.00 Mannen är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott (eget bruk). Kvinnan blev misstänkt för ringa narkotikabrott. Båda togs med för provtagning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen