Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

06 juni 12:40, Kontroll person/fordon, Stockholm

Ett antal män anordnar någon typ av spel på Drottninggatan i centrala Stockholm. Inringare larmar om att turister blir lurade.

Tillvägagångssätet är känt sedan flera är med oftast grupper av män som arrangerar spel med höga insatser på folktäta platser i Stockholm city.

Det dukas ofta upp matta, askar och en kula. Efter vilseledande blandning gäller det sen för spelarna att gissa under vilken ask kulan ligger. Insatsen är ofta hundratals kronor och det finns oftast bara förlorare i spelet.

Männen arbetar i grupper på sex till tio personer, några låtsas komma utifrån, satsar pengar och vinner en del, för att locka andra att satsa.

Ofta hinner de försvinna innan polisen kommer.

Ett allmänt tips som kan kännas självklart är att inte satsa pengar på spel med okända varken ute på gatan eller inomhus. Har man möjlighet är det bra att informera människor som man ser tänker satsa pengar i detta om att det är fråga om bedrägeri.

Polisen arbetar med att bland annat informera turister på olika sätt om detta tillvägagångsätt för att förhindra att turister blir lurade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen