Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 08 juni 13:37

07 juni 13:00, Räddningsinsats, Jönköping

Larm om gasläcka på A6.

12:21 Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till köpcentrum A6 i Jönköping med anledning av larm om en misstänkt gasläcka.

12:55 Polisen är på plats och bistår räddningstjänsten. Avspärrningar har gjorts för att hindra att personer tar sig in i köpcentret.

13:57 Den nya delen av köpcentrumet är öppen som vanligt och verksamheten är igång. Den gamla delen är fortsatt avspärrad under räddningsarbetet.

Det finns i nuläget ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

15:30 Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka och vållande till kroppsskada. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning på den restaurang där läckan har inträffat.

UPPDATERING LÖRDAG 13.00:
Ett flertal personer fördes till sjukhus med ambulans (sjukvården har exakt antal). Polis och en representant för en leverantör av gasbehållare var på platsen under lördagseftermiddagen för att försöka hitta orsaken till den misstänkta gasläckan. Det gick inte att hitta vad som har läckt. Eventuellt kan prover från de personer som fördes till sjukhus visa vad som orsakade händelsen.
Strax efter 14 hävdes avspärrningen runt Asecs-området, och vid 18-tiden hävdes avspärrningen på den restaurang där läckan misstänktes ha kommit ifrån.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen