Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 08 juni 23:33

08 juni 22:25, Fjällräddning, Åre

Sökinsats efter försvunnen man på Åreskutan.

En man i 45-årsåldern anmäldes försvunnen vid 18-tiden på fredagen. Mannen, som var ensam i sällskap med en hund, skulle ut och gå på Åreskutan. Han gav sig ut vid tiotiden på fredagen och när han sedan inte kom hem igen kontaktades polisen.

Polisens vakthavande befäl fattade beslut om att inleda LSO, lag om skydd mot olyckor. Fjällräddare kallades ut för att leta efter mannen. Sökinsatsen, där även hundpatruller har deltagit, har pågått hela natten. Vädret uppges ha varit dåligt.

Fjällräddarna har sökt av stugor i området, samt sökt av närliggande leder. När vädret blir bättre ska även övrig terräng sökas av. Utöver det arbetar man också med informationsinhämtning.

Under lördagen har helikoptrar (en polishelikopter samt en civil helikopter) samt drönare även satts in i sökandet.

 - Maria Linné, RLC-kommunikatör

Uppdatering kl 23:30

Vid 10-tiden förstärktes sökinsatsen med ytterligare personal från fjällräddningen, fjällräddningspersonal med skidor togs ut samt civila räddningshundar från södra Västerbotten.

Vid kl 21:20 anträffas en avliden person i en ravin på östra sidan om Åreskutan, personen transporteras till hälsocentral Järpen av polishelikopter.

Den avlidne har senare identifierats som den försvunne mannen som sökts sedan i fredags. Anhöriga är underrättade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen