Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

08 juni 16:49, Våld/hot mot tjänsteman, Västerås

Polis utsatt för våld i samband med ingripande.

I samband med att en MC-polis skulle stoppa och kontrollera en MC-förare i Bäckby stannade inte föraren. Under färden valde ett par personer att försöka stoppa MC-polisen genom att kasta bland annat en cykel mot MC-polisen. Det kastades även stenar och större grenar mot polisen. MC-polisen larmade sina kollegor och när de kom till platsen kunde en av gärningsmännen gripas för grovt våld mot tjänsteman. Den gripna mannen är i 20-års åldern. MC-föraren slängde tillslut sitt fordon och sprang från platsen. MC:en tagen i beslag. Den gripna mannen blev efter förhör anhållen av åklagare. Den utsatta MC-polisen fick inga allvarliga skador och behövde inte uppsöka någon vård.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen